De werking van verzwaringsdekens

Verzwaringsdekens kent een positieve werking op de nachtrust van een mens. Het zorgt ervoor dat het deken beter om het lichaam vormt door zijn zware gewicht. Dankzij dit gewicht wordt het deken ervaren als een warme knuffel. Niet geheel onterecht wordt dit als fijn ervaren, iedereen houdt van knuffelen! Daarnaast heeft het ook onbewust een positieve werking op hoe je slaapt. Het zorgt er namelijk voor dat je in veilige status komt. Dit ontstaat omdat je lichaam het deken daadwerkelijk ervaart als knuffel. Hierdoor slaap je beter omdat je lichaam deze veiligheid om zet in goede nachtrust. 

Wie moet een verzwaringsdeken nemen 

Voor een ieder die beter wil gaan slapen is een verzwaringsdeken aan te raden. Het kent altijd een positieve werking op de slaap en kent dus niet een specifieke doelgroep. Door een verzwaringsdeken te gebruiken ervaar je bijvoorbeeld meer geluk in het alledaagse leven. Ook ga je de dagen nadat je voor het eerst onder een verzwaringsdeken hebt geslapen dat je concentratie verbeterd is. Je bent minder prikkelbaar en je focus ligt een stuk hoger. Niet voor niets is dat vele mensen trouw zweren aan het gebruik ervan. Zij hebben de positieve bijwerkingen ervaren en genieten dagelijks van het ze voor moois opgeleverd heeft. 

Slapen is enorm belangrijk voor een mensen 

Eén van de belangrijkste dingen die een mens kan doen is het investeren in de slaap. Dit zorgt er namelijk voor dat je in je dagelijks leven meer geluk ervaart. Hierdoor ben je overdag een stuk fitter en kun je beter werken. Veel mensen laten dit echter na en slapen slechts zeven of minder uren per nacht. Een slechte gewoonte die op lange termijn voor veel ellende kan gaan zorgen. Het is daarom belangrijk actief met je slaap aan de slag te gaan. Gelukkig kun je het elke dag opnieuw oefenen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *