De werking van een warmtepomp

warmtepompsubsidie

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een warmtepomp om energie te besparen en de CO2 uitstoot te reduceren. De aanschaf ervan doe je niet zomaar, het is een grote investering en je moet goed weten welke pomp je nodig hebt. Voordeel ervan is wel dat je warmtepompsubsidie krijgt, hierdoor wordt het allemaal een beetje voordeliger. Afhankelijk van een aantal punten kun je kiezen uit drie soorten pompen, de hybride warmtepomp, elektrische warmtepomp en ventilatiewarmtepomp. In principe doen de pompen allemaal hetzelfde, verschil is alleen de situatie van je woning die het soort pomp bepaald.

warmtepompsubsidie

Duurzaamheid van een warmtepomp

Door warmte uit de bodem, lucht of grondwater zeer efficiënt om te zetten in bruikbare warmte. weet je direct de werking van een warmtepomp. Een pomp is wel elektrisch, maar zet veel meer warmte om dan je verbruikt. Het totaal verbruik van energie wordt veel minder met het gebruik van een waterpomp, door het gebruik van een hybride warmtepomp wordt het gasverbruik gehalveerd. Kies je voor een elektrische pomp dan verbruik je zelfs helemaal geen gas meer. Tel je daarbij de warmtepompsubsidie op dan is het aantrekkelijk om gebruik van maken van een warmtepomp.

Welke pomp voor jouw woning?

Niet iedere warmtepomp is geschikt voor elke woning, je kunt wel een bepaald onderscheid hierin maken.Is je woning al voorzien van dubbel glas en vloer, gevel en dakisolatie dan kun je een hybride pomp gebruiken. Hiermee bespaar je ongeveer 20% op je CO2 uitstoot, ook wanneer je woning niet geïsoleerd is wordt aangeraden dit eerst te doen voor je een pomp aanvraagt. Heb je al een oudere CV ketel, dan kun je overstappen op een elektrische warmtepomp. Vaak zijn moderne woningen al geschikt zonder grote aanpassingen te hoeven doen, wat je ook besluit vergeet nooit de warmtepompsubsidie aan te vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *