De voordelen van pvc tegels in huis

Er zijn tientallen soorten vloeren om uit te kiezen. Met name laminaat zien we veel omdat het er duur uitziet maar goedkoop kan zijn. Ook tapijt is een betaalbare optie. Natuurlijke houtsoorten zoals eikenhout of parketvloeren zijn daarentegen vrij duur. Pvc tegels zijn een mooie middenweg. Ze bieden het unieke uiterlijk van hout of andere vloersoorten maar dan voor een andere prijs.

Zijn de tegels goedkoper?

Pvc tegels zijn niet altijd goedkoper in eerste instantie. In een winkel zie je ze wellicht liggen voor dezelfde prijs als laminaat, parket of andere vloersoorten. Onder de streep zijn ze echter vaak wel goedkoper. Dat zit hem vooral in de duurzaamheid van dit product. Pvc is een zeer stevig soort kunststof. Het is daarmee steviger dan veel natuurlijke producten. Dat betekent dat het langer meegaat. Een vloer van pvc doe je gemiddeld een aantal jaren tot wel tien jaar langer mee dan bijvoorbeeld houten vloeren. Een houten vloer heeft namelijk tussendoor veel meer onderhoud nodig. Dat is bij pvc aanzienlijk minder. Je moet vooral zorgen dat je de vloer af en toe schoonmaakt maar volledig opschuren en lakken is nooit aan de orde. Dat is iets waar je bij houten vloeren wel mee te maken hebt.

Het beste van beide werelden

Het andere bijzondere aan pvc is dat het tegenwoordig zo bewerkt kan worden dat het heel erg lijkt op bijvoorbeeld eikenhout, natuursteen tegels of ander materiaal. Doordat het zo bewerkelijk is, kun je het op van alles laten lijken. Daar wordt ook gretig gebruik van gemaakt. Zo zijn er pvc vloeren die lijken op eikenhout, marmer en zelfs simpelweg laminaat. Ga je voor een pvc vloer die lijkt op een natuurlijk materiaal? Vraag dan altijd om stalen voor je de aankoop voltooit of kies ervoor om de vloer in een showroom te gaan bekijken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *