De voordelen van osb platen

osb plaat

Veel huizenbouwers en huiseigenaren die liever onafgewerkte houten panelen gebruiken voor verbouwings- en bouwprojecten, kiezen voor nieuwe houtcomposieten zoals OSB plaat vanwege hun lagere kosten en grotere sterktes. Dit materiaal is relatief nieuw en onbekend voor sommige minder ervaren vakmensen die misschien op zoek zijn naar alternatieven voor traditionele multiplexpanelen. Als je meer wilt weten over OSB en de voordelen die het biedt, lees dan verder.

Samenhang

Met voortdurende vooruitgang in de perstechnologie is de OSB productie ongelooflijk consistent. Dit resulteert in een zeer betrouwbaar en consistent product waar klanten blij mee zijn.

Uiteindelijk zorgt dit voor een snelle implementatie van de OSB platen, omdat er geen ongewenste verrassingen zijn in vorm, grootte, kwaliteit of afwerking.

Veelzijdig

OSB platen zijn ongelooflijk veelzijdig en sterk dankzij de vijftig lagen houten strengen die tijdens de productie zijdelings en longitudinaal worden gelegd.

Dit betekent dat ze veel verschillende toepassingen hebben, zoals; ondervloerconstructie, muren, vloeren en vlonders. Georiënteerde strandplanken zijn ook verkrijgbaar in vele maten die gemakkelijk kunnen worden verzonden en vervoerd. Dit voegt nog meer veelzijdigheid toe aan een toch al veelzijdig product.

osb plaat

Kostenefficiënt

OSB is een opmerkelijk kosteneffectief bouwproduct en -oplossing. Het is aanzienlijk goedkoper dan het soms gebruikte alternatieve triplex. Als OSB wordt gebruikt voor ondervloeren, kunnen bouwers van wand- en dakbekleding profiteren van aanzienlijke kostenbesparingen in vergelijking met multiplex.

Duurzaam

Georiënteerde strandplanken zijn in tegenstelling tot sommige andere bouwmaterialen zeer duurzaam en goed voor het milieu.

OSB-platen worden als duurzaam beschouwd omdat ze zijn gemaakt van houtstrengen die afkomstig zijn van kleine bomen die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Het gebruik van kleine logboeken bespaart het gebruik van meer volwassen bomen die als gevolg daarvan worden bewaard. Bovendien is er tijdens het productieproces geen afval.

Alle delen van het logboek worden gebruikt. Of dat nu als brandstof voor de plant is of houten strengen voor de planken; er is geen afval. Ten slotte zijn nieuwe harsen en wassen veel veiliger in gebruik dan die in het verleden werden gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *