Balkonscherm zorgt voor meer privacy

sierbestrating onderhouden

Als je in een appartementencomplex woont dan is de kans groot dat er tussen het balkon van jou en dat van je buren een scherm staat. Zo’n scherm wordt balkonscherm genoemd. In de meeste gevallen is dit scherm voorzien van een plaat waar je niet doorheen kunt kijken zodat je wat privacy hebt op je balkon. Daarom worden deze schermen ook wel privacy schermen genoemd. Je kunt zo’n scherm ook voorzien van een bepaalde glasplaat die niet doorzichtig is of van een gekleurde plaat. Is het scherm dat er nu staat nog niet van kunststof dan kun je deze eenvoudig laten vervangen. Kunststof is namelijk veel makkelijker in onderhoud. De redenen dat een balkonscherm ook wordt gebruikt op een dakterras is dat je met zo’n scherm privacy meer creëert, uit de wind zit en dat het scherm onderhoudsvrij is.

Een balkonscherm tegen de wind

Een balkonscherm zorgt voor privacy, maar zorgt er ook voor dat je uit de wind zit. Daarom gebruiken veel mensen een scherm in de tuin tegen de wind. Heb je een terras dan kun je zo’n scherm goed plaatsen aan de windkant en wordt het in feite een terrasscherm. De schermen worden ook steeds vaker gebruikt als afscheiding bij voordeuren. Heb je een grote tuin dan kun je de schermen ook gebruiken om delen van je tuin af te schermen. Balkonschermen zijn te koop in veel maten, soorten en verschillende kleuren. Zelfs in houtstructuren. Als je een balkonscherm in je tuin plaatst kun je in alle rust genieten van je tuin en van het buiten zijn terwijl je lekker uit de wind zit. Wil je wel de tuin in kijken kies dan voor een scherm met veiligheidsglas waar je doorheen kunt kijken.

Welk scherm heeft jouw voorkeur?

Voor welk doel je het balkonscherm ook wil toepassen het moet wel passen bij jouw stijl. Gelukkig kun je deze schermen kopen in verschillende uitvoeringen en in de meest unieke uitvoeringen. Ben je op zoek naar een strak en neutraal scherm dat je privacy moet bieden dan kun je kiezen voor een glazen privacy scherm met frost xl hardglazen ‘platen’. Niemand kan door het glas heen kijken en je hebt hiermee gegarandeerd je privacy. Wil je liever iets meer kleur dan kun je een scherm plaatsen met gekleurde kunststof platen. Heb je een scherm nodig tegen de wind, maar wil je nog wel van het uitzicht genieten, ook dat is mogelijk. De meeste schermen kunnen worden voorzien van een coatinglaag zodat je weinig tot geen onderhoud meer hebt aan je balkonscherm. Deze beschermlaag kan ook worden aangebracht op de frost hardglazen schermen.

Windvrij, meer privacy en een unieke uitstraling

Bedenk dat de vulling van je schermen de uitstraling hiervan bepalen. Je kunt kiezen voor felle of gematigde kleuren, in houtstructuur of in glas. Maar of je nu gaat voor een authentiek scherm bij een klassieke woning of voor een fel gekleurd scherm bij een strakke bungalow, je zult door het scherm meer privacy en minder last van de wind hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *