5 ideeën voor je badkamer renovatie

badkamer met wit vrijstaand bad

Is het tijd om je badkamer aan te pakken? Verander je badkamer in een paradijs middels een badkamer renovatie

Ten eerste, welk bad moet je kiezen?

Een vrijstaand bad zie je de laatste tijd vaak voorbij komen. Hierdoor leg je het accent op de ruimte rondom het bad. Daarnaast oogt het hierdoor zeer ruimtelijk. Echter, niet iedereen heeft zoveel ruimte in zijn badkamer. Daarom kun je ook kiezen voor een vrijstaand bad tegen de muur of voor een bad dat tegen de muur geplaatst is. Hierdoor benut je de ruimte optimaal. 

Wel of geen douche?

Als je al een bad geplaatst hebt is een douche niet per se meer nodig. De bad-douche combinatie is met de jaren echter minder populair geworden. Kies daarom voor een mooie douche. Vrijstaande douches zien we steeds vaker. Douchecabines zijn minder in trek. Het voordeel van een vrijstaande douche is dat je de ruimte optimaal benut en deze ruimte veel groter lijkt. 

Zwarte douches zijn steeds populairder, veelal in combinatie met een regendouche. Echter, een standaard grijze douche is ook geschikt voor je badkamer. Het voordeel hiervan is dat kalkaanslag minder snel zichtbaar is.

Welke wastafel moet ik kiezen?

Als je de ruimte ervoor hebt, kies dan voor één grote wastafel of twee aparte wasbakken. Zo kan iedereen er gemakkelijk bij. Plaats er een mooie grote spiegel boven, bij voorkeur eentje die ook licht geeft. Zo kun je alles goed zien. De laatste tijd zien we vaak ronde spiegels voorbij komen. Hiermee breng je meer sfeer in je badkamer.

Kies een wasbak uit in combinatie met een bijpassende wastafel. Omdat je vaak best wat spullen gebruikt in de badkamer adviseren we je om een wastafel met opbergruimte te kiezen. Deze kun je laten zweven, zodat de ruimte groter lijkt of op de grond plaatsen. Hierin of hier op kun je een wasbak monteren. Wanneer je voor het laatste kiest, neem dan een mooie ronde wasbak. Er zijn hele mooie wasbakken van natuursteen beschikbaar. 

Toilet in de badkamer

Vaak vind je in badkamers ook een toilet. Mocht je de badkamer gaan renoveren, kies dan voor een zwevend toilet. Hierdoor geef je de badkamer een moderne look. Probeer daarnaast om het toilet zover mogelijk van de douche te plaatsen. Plaats een toilet nooit direct naast de douche. Kies daarnaast voor een soft-close toiletbril. Zo sluit je toilet altijd zacht.

Maak het plaatje compleet met de juiste accessoires

Niets is zo belangrijk als een goede combinatie van kleuren en materialen in je badkamer. Accessoires kunnen het verschil maken. Antraciet en wit zijn kleuren die we vaak terugvinden in combinatie met bijvoorbeeld hout. Maar ook goud met groen is een gouden combinatie. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar zorg ervoor dat alles goed bij elkaar past. 
Wil je je dromen werkelijkheid maken? Wij hebben veel loodgieters die jou kunnen helpen met het realiseren van jouw droombadkamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *