3 tips om je woning te verduurzamen

De afgelopen jaren is de verduurzaming van onze planeet steeds meer ‘top-of-mind’ geworden. Per slot van rekening dragen we allemaal een steentje bij aan dit proces. Wij begrijpen dat dit proces ontastbaar is, gezien de oneindige mogelijkheden om deel te nemen aan de verbetering van het klimaat. Om je toch een richting op te sturen beginnen we met het verduurzamen van je woning. Je woning is een plek waar je vrijwel iedere dag bent. 

Mocht jij jouw ecologische voetafdruk willen achterlaten, dan is het verstandig om als eerste bij je woning te beginnen. Wij begrijpen daarentegen dat verduurzaming van het milieu zowel gunstig voor de aarde als voor je portemonnee moet zijn. In deze blog geven wij jou 3 tips, die zowel milieuvriendelijk als kostenbesparend zijn. 

1. Creëer een gezonder binnenklimaat

Het isoleren van jouw woning brengt gunstige voordelen met zich mee. Het isoleren kun je bijvoorbeeld realiseren door te investeren in dubbele beglazing met moderne aluminium kozijnen of aluminium deuren. Je creëert hierdoor een gezonder binnenklimaat, doordat de warmte langer blijft hangen in jouw woonkamer. Vervuilde stoffen worden ten slotte makkelijker afgevoerd dankzij constante aanvoer van verse lucht. 

2. Stap over op volledig elektrisch

Ten tweede draagt de overstap op volledig elektrisch leven ook bij aan het verduurzamen van jouw woning. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen om geen gebruik meer te maken van gas. Hierdoor ben jij niet meer verantwoordelijk voor de uitstoot van ernstige CO2. Door zelf energie op te wekken met bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen, verbruik je veel minder fossiele brandstof. 

3. Verduurzaming draagt bij aan de meerwaarde van jouw woning

Ten slotte heeft verduurzaming positieve gevolgen voor de meerwaarde van jouw woning. Verduurzaming kan je eigenlijk zien als beleggen in je eigen woning. Energie neutrale oplossingen geven je woning namelijk een moderne upgrade, de waarde van je huis stijgt hierdoor aanzienlijk. Na verduurzaming mag je rekenen op een gemiddelde stijging van wel €25.000. Op deze manier wordt verduurzaming wel heel aantrekkelijk gemaakt. Niet gek om je hier eens in te verdiepen dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *