klimaatparade-megafoon

Dit is pas het begin

De wereldleiders hebben ons gehoord in Parijs. Over twee weken sluiten zij het klimaatverdrag dat onze toekomst bepaalt. Vanaf dan is het aan ons, de mensen, om onze overheid verantwoordelijk te houden voor het naleven van de afspraken die ze hebben gemaakt. Daarnaast is het cruciaal dat we het heft in eigen hand nemen. Met goede initiatieven kunnen we klimaatverandering stoppen. Doe je mee?

klimaatparade-organisaties-01

Greenpeace werkt aan een wereldwijde energierevolutie. Weg met vervuilende kolencentrales en ruimte voor wind- en zonne-energie. Jij kunt meedoen door jouw klimaatafspraak te maken via onze website.

MAAK EEN KLIMAATAFSPRAAK

klimaatparade-organisaties-06

Oxfam Novib komt op voor de miljoenen mensen, die honger hebben doordat extreem weer hun oogsten verpest. We sporen overheden en bedrijven wereldwijd aan om nú te handelen tegen klimaatverandering. Jouw stem maakt het verschil.

TEKEN DE PETITIE

klimaatparade-organisaties-10

Hivos werkt wereldwijd aan de omslag naar hernieuwbare energie. We voorzien arme mensen in afgelegen gebieden van nieuwe vormen van energie, zoals biogas en stimuleren overheden en bedrijven om te investeren in de energie van de toekomst. Jij kunt hierbij helpen door ons te steunen

STEUN HIVOS

klimaatparade-organisaties-02

Milieudefensie werkt om de gaskraan in Groningen verder dicht te draaien. Op 24 januari organiseren we een actieconferentie om een plan te smeden voor het versnellen van de energietransitie in Nederland. Kom ook en teken de petitie.

TEKEN DE PETITIE

klimaatparade-organisaties-03

Transitie Nederland is een netwerk Nederlanders, die zelf in hun wijk, dorp of stad het initiatief nemen voor transitie naar schone energie. Kom inspiratie opdoen voor praktische oplossingen tijdens het landelijk treffen op 30 en 31 januari of zet je eigen initiatief op de kaart.

VIND EEN LOKAAL INITIATIEF

klimaatparade-organisaties-05

Fossielvrij Nederland roept publieke instellingen, zoals pensioenfonds ABP, op om niet meer te investeren in kolen, olie en gas. Doe mee met deze internationale beweging. Start zelf een petitie via fossielvrij.nl of haak aan bij een van de campagnes, bijvoorbeeld die van Amsterdam of pensioenfonds ABP.

TEKEN PETITIE

klimaatparade-organisaties-04

WISE verzet zich tegen kernenergie als oplossing voor het klimaatprobleem en vecht voor een doorbraak van echt groene stroom van echt groene energiebedrijven. Door over te stappen lever je een grote bijdrage. Stap over op echt groene stroom via onze energie vergelijker.

BEKIJK ENERGIEVERGELIJKER

klimaatparade-organisaties-08

Avaaz stelt mensen wereldwijd in staat om in actie te komen tegen klimaatverandering. Via petities en protesten combineren we miljoenen individuele stemmen tot een sterke collectieve kracht. Steun ons om overheden wereldwijd te overtuigen.

STEUN AVAAZ

klimaatparade-organisaties-07

Studenten voor Morgen informeert studenten over klimaatverandering. We zetten ons in voor het verduurzamen van hogescholen en universiteiten, bijvoorbeeld via energiebesparing. Jij kunt meedoen door lid te worden.

WORD LID